Cute Gingerbread Man Beginning <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1463548123964329129\x26blogName\x3dIntanSuryanaZakaria\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://enamtujuhsembilanenam.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://enamtujuhsembilanenam.blogspot.com/\x26vt\x3d-8912744443041136368', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>





Profile Affiliates Tagboard Awards Joined History Credits
? Welcome to Intan Suryana's blog
Journal

19 January 2013


When I fight with you, i'm really fighting for us. If I didn't care and don't love you, I wouldn't bother.
-Myself-

Assalamualaikum ):

Perkara macam ni selalu terjadi. Macam dah jadi rutin harian. Ya, itu memang lumrah kehidupan. Tapi..... kalau salah aku, aku boleh terima. Aku boleh diamkan. Ni bukan. Hm. Aku risaukan dia bila dia balik lambat, bila dia keluar macam tak reti nak balik. Semua orang risaukan diri dia tapi dia sendiri taktau nak risaukan diri sendiri. Macam mana aku tak sedih ? Macam mana kitorang tak sedih ? Penatlah kitorang ni bersengkang mata tunggu dia, fikir pasal dia, call dia, text dia. Tapi dia macam tak kisah, tak heran semua tu. Kitorang ni tak penting ke dalam hidup dia ? 

Bila marah, ada je alasan yang diberi. Bila kena tengking, mahu ditengking nya kita balik. Bila dia melenting, semua orang macam jadi hamba. Sedangkan darjat dia dalam dunia ni lagi rendah dari orang yang dia tengking tu. Apa salahnya sesekali dengar cakap kitorang ? Kita dahlah berjauhan. Bila ada masa berjumpa, kau tak nak pun luangkan masa dengan kitorang. 24 jam dengan 'dia'. Ya, kitorang restu tapi tak semestinya kau kena lukakan hati kitorang kerana 'dia' tu. 

Bila kena marah, kena tegur sikit, terus buat muka. Paling teruk pun dimarah balik. Kitorang tegur untuk kebaikan. Kau memang pandai jaga diri. Semua orang pun boleh cakap macam tu. Kitorang bukan tak percaya dekat kau. Tapi Tuhan tu maha berkuasa. Apa pun boleh jadi dengan sekelip mata. Kita taktahu apa jadi dengan diri kita sekalipun 2 3 minit kedepan. Percayalah, kitorang marah, kitorang tegur sebab kitorang sayang. Kalau kitorang tak sayang kau, kitorang takkan herankan kau. Taknak balik pun takpee. Pergilah keluar.

Aku percaya semua yang jadi ada hikmah. Aku pun bukan baik sangat. Aku kalau keluar pun memang susah nak balik. Dah melekat dengan kawan, rasa macam taknak balik je kan. Aku tak salahkan sesiapa dalam hal ni. Cuma aku mohon tolong ubah perangai. Ubah sikap sebab parents kau sayang sangat dekat kau. Ada sebab kenapa diorang marah dengan kau. Aku sendiri kekadang cemburu diorang lebihkan kau. Takpe, aku sedar diri. Kau selalu kata aku anak pungut, kau anak emas hahaha. Kata kata kau tu bila fikir balik macam betul. Sebab tulah jangan sakitkan hati parents kau lagi. 

Semua yang kau nak, diorang cuba bagi. Walaupun tengah susah, tapi diorang still akan cuba tunaikan permintaan kau tu. Kau penah fikir ? Apa yang kau nak, mesti akan dapat. Dari kecil sampai besar. Dari apa yang aku perasan, benda yang kau nak tu, kau mesti nak dapatkan secepat mungkin. Dan ye, kau dapat dalam tempoh yang kau inginkan. Sedangkan aku ? Bertahun tahun, berdekad dekad aku tunggu still susah nak dapat haha. Cubalah belajar bersyukur. Bersyukur dengan apa yang kita ada. Kau dah cukup sempurna dekat mata orang. Segala galanya perfect. Takde yang kurang. Tapi please ubah sikap supaya kau akan nampak lebih sempurna di mata kami. Sekian.

p/s : Maaf kalau ada tersalah kata, terkasar bahasa, terlanjur bicara, tersakitkan hati. Semuanya ikhlas dari hati. Assalamualaikum 


Intan Suryana