Cute Gingerbread Man Beginning <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1463548123964329129\x26blogName\x3dIntanSuryanaZakaria\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://enamtujuhsembilanenam.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://enamtujuhsembilanenam.blogspot.com/\x26vt\x3d-8912744443041136368', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>





Profile Affiliates Tagboard Awards Joined History Credits
? Welcome to Intan Suryana's blog
Journal

12 January 2013


A friend is one who knows you and loves you just the same
-Elbart Hubbard-

Assalamualaikum....

Kawan. Friends. Nak dapat ramai kawan memang senang. Tapi nak dapat kawan yang betul betul kawan. Yang faham kita bila kita sedih, yang ada dengan kita bila kita nangis susah. Selalu dengar ayat tu kan ? Pada aku, memang betul. Ramai kawan masa happy tak semestinya ramai kawan masa sedih nanti. Bila gelak, ketawa ramai sangat join. Tapi bila kita sedih, 2 3 orang je yang betul betul tanya dan nak tau kita kenapa. Kakak mama selalu cakap jangan berharap sangat pada kawan. Biar kita sorang sorang dekat sekolah, asal Allah tu selalu ada bila kita sedih. Dia je yang tak pernah tinggalkan kita.

Tahun lepas, besarnya dugaan aku bila terpaksa bergaduh dengan kawan baik sendiri. Aku taktau salah aku apa. Tapi mungkin lah kan dia tau sebab musabab nya. Malas lah nak cakap pasal tu. Apa apa pun alhamdulillah semua dah okay. Tak kira lah siapa yang mengalah. Mengalah tak semestinya kalah kan ? Kitorang sama sama buat kesalahan. So tak salah rasanya kalau sama sama mintak maaf. Just say sorry pun maknanya kitorang dah okay kan. Kalau niat tak betul tu taktau lah. Asal aku malas nak gaduh gaduh dah. Tahun ni tahun study je. Insha Allah :)

Rasa kekok nak berbual balik tu memang ada. Tak nafikan pun. Rasa macam kena mulakan perkenalan ni dari awal. Masa mula mula kenal dulu. Yelah setahun bukan tempoh masa yang sekejap. Tapi apa apa pun takyah fikir pasal hal ni lagi. Kita mula buku baru dalam tahun baru ni. Aminnnnnnnnnnn.... 


Intan Suryana