Cute Gingerbread Man Beginning <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1463548123964329129\x26blogName\x3dIntanSuryanaZakaria\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://enamtujuhsembilanenam.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://enamtujuhsembilanenam.blogspot.com/\x26vt\x3d-8912744443041136368', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>





Profile Affiliates Tagboard Awards Joined History Credits
? Welcome to Intan Suryana's blog
Journal

11 January 2013


The difference between school and life? In school, you're taught a lesson and then given a test. In life, you're given a test that teaches you a lesson
-Tom Bodett-

Assalamualaikum (:

Lamanya tinggalkan dunia blog ni hahaha. Haritu dah buat post sikit pastu macam takde mood lagi. Sekarang ada balik. K ngada -.- haha. Tak sempat pun nak ucap selamat tahun baru. Takpe, dah wish kat twitter. Dan... selamat bersekolah hahaha. Harini dah cukup 8 hari sekolah. Sekejap je kann. Fuhh, memang penat lah. Dengan homework lagi, tusyennya lagi. Esok start tusyen. Biasalah nak spm. Upsr dengan PMR dulu pun macamtu jugak. Ni spm kena struggle lebih lagi. Penentu masa depan kot. Lantaklah orang nak cakap apa pun kan. Aku ni dahlah kurang pintar. Kalau belajar still main main lagi taktau lah nak cakap apa. 

Kadang kadang homework buat aku lambat tidur. Sekarang ni selera tidur lain macam. Pukul 9 mata dah kuyu. Dah memang takboleh tidur lambat. Ni natijah tidur lambat masa cuti lah ni. Badan belakang pun sakit sakit. Kenapa ntah. Hmm. Study kat sekolah alhamdulillah semua okay je buat masa sekarang. Dalam kelas sekarang, aku lebih kurang bercakap. Takdelah jadi pendiam sangat. Tapi kurang kot dari tahun lepas. Yelah, dah takde kawan kepoh dalam kelas. Jaah dah kelas lain *sedih* :'(

Masa memula sekolah dulu, takut lah jugak. Dalam kelas, kawan dah kureng. 'Dia' pun..... hm. Dah ada janji yang dibuat. Tu yang sedih sikit. Tapi first day tu best lah. Duduk sebelah yahcik dengan amisah. Kesian mimi. Dah janji nak duduk dengan dia. Tapi takpe, dia bukan jauh punnn. Depan je haha. Nak sekolah esoknya dah takde apa apa perasaan. Rasa macam biasa je pergi sekolah. Keadaan pun tak banyak sangat yang berubah. Alhamdulillah lah kan :') 

Cuba bayangkan selama 8 hari sekolah, aku tak langsung bertegur dengan dia. Janji tu lebih penting kan. Aku yang buat, akulah yang kena tanggung. Memang sedih. Tapi dia pun nampak okay je tanpa aku di sisi ecewah haha. Biarlah dia. Asal dia bahagia, aku pun tumpang bahagia sekali. Hal hal remeh tu ketepikan dulu. Focus on spm and exam! Tu lebih penting. Biar kita sama sama berjaya, biar kita sama sama membanggakan orang lain. Yedak ? Heeee. 

Esok diskusi. Result final dah lah teruk. Memang nak nangis. Redha jelah. Mama pun semangat nak pergi. Harap harap lepas ni exam takde lah teruk lagi. Amin :') Wish me luck. Assalamualaikum WBT


Intan Suryana